Αλέξανδρος Φωτεινός

Διευθυντής του ωδείου, μουσικά σύνολα

Αλέξανδρος Φωτεινός

Ο Αλέξανδρος Φωτεινός γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρός εκδήλωσε ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική και ξεκίνησε να παίζει μαντολίνο, φυσαρμόνικα και μελόντικα. Σε ηλικία 13 ετών παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα κιθάρας και κατόπιν συνέχισε ως αυτοδίδακτος. Η μουσική δεν άργησε να γίνει το αγαπημένο του χόμπι και αφιέρωνε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του παίζοντας κομμάτια που τον συγκινούσαν.

Μετά από κάποια χρόνια μάλιστα, ως φοιτητής Πολυτεχνείου, αρχίζει να διδάσκει κιθάρα και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα συνεχίζει να πειραματίζεται με τη μουσική και μελετάει ως αυτοδίδακτος διάφορα μουσικά όργανα: Ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, πιάνο, ντραμς κλπ.

Σύντομα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Ε.Μ.Π., αποκτώντας το δίπλωμα του Τοπογράφου μηχανικού. Το «κάλεσμα» όμως της μουσικής γίνεται όλο και πιο δυνατό κι έτσι ξεκινά τις πρώτες του συναυλίες σε Δήμους της Αθήνας. Μέσα στα επόμενα χρόνια πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών και εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές, ξενοδοχεία, δήμους κλπ, ιδρύοντας ταυτόχρονα κι ένα γραφείο οργάνωσης συναυλιών και εκδηλώσεων, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Το 2000 ιδρύει το Ελεύθερο Ωδείο, μια ξεχωριστή σχολή μουσικής που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και βοηθά τους σπουδαστές να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους στη μουσική. Στελεχωμένο από μια ομάδα 30 άριστων, επίλεκτων καθηγητών, το Ελεύθερο Ωδείο προσελκύει σήμερα πλήθος μαθητών απ' όλη την Αττική.

Το 2005 ιδρύει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Nosmoke.gr", με αντικείμενο την πρόληψη και μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας, έναν από τους πιο δραστήριους οργανισμούς του είδους, με όγκο δράσεων και χιλιάδες μέλη. Το 2010 ιδρύει έναν μη κερδοσκοπικό ρητορικό όμιλο, παράρτημα μεγάλου διεθνούς οργανισμού, με σκοπό να προσφέρει στους ανθρώπους που θέλουν να βελτιωθούν στη δημόσια ομιλία ένα όχημα που θα τους οδηγήσει στους στόχους τους. Το 2015 ιδρύει το Εργαστήρι Αυθόρμητου Λόγου "Εκφράσου", έναν επίσης μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να χτίσουν ετοιμότητα σκέψης και λόγου και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί ομιλητές, ακόμη και χωρίς προετοιμασία.

Τα τελευταία χρόνια γράφει τραγούδια με «μηνύματα ζωής», τα οποία έχουν χιλιάδες views στο youtube κι έχουν ακουστεί από δεκάδες ραδιοσταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Απώτερος σκοπός του Αλέξανδρου Φωτεινού είναι:

  • Να βοηθήσει τους ανθρώπους, μικρούς & μεγάλους, να μάθουν μουσική, οδηγώντας τους μέσα από μια ιδιαίτερα συναρπαστική διαδρομή
  • Να περάσει θετικά μηνύματα στους ανθρώπους και κυρίως στους νέους για μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη αυριανή κοινωνία.

Συνεντεύξεις

Για το "Ελεύθερο Ωδείο" και γενικότερα την μουσική
Για το "Εκφράσου" και γενικότερα τον αυθόρμητο λόγο
Για το "Nosmoke.gr" και γενικότερα το κάπνισμα
Γενικές συνεντεύξεις του Αλέξανδρου Φωτεινού
Συνεντεύξεις που έχουν δοθεί στον Αλέξανδρο Φωτεινό

Copyright © 2023 Ελεύθερο Ωδείο