Συχνές ερωτήσεις

Ατομικό μάθημα μουσικού οργάνου ξεκινάμε συνήθως μετά την ηλικία των 5-6 ετών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που το παιδί το θέλει πολύ, μπορούμε να ξεκινήσουμε και σε μικρότερη ηλικία. Για τα παιδιά που τους αρέσει να τραγουδούν υπάρχει το μάθημα του παιδικού τραγουδιού (από 7 ετών και άνω). Πλήρες μάθημα φωνητικής μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά μετά την εφηβεία, ώστε να έχει γίνει η μεταφώνηση και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των φωνητικών χορδών.

Γενικά είναι καλό να το κάνετε. Τη χρονική διάρκεια όμως της μελέτης την καθορίζετε εσείς. Πάντως να ξέρετε πως πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας με βεβαρημένο πρόγραμμα τα έχουν καταφέρει να μάθουν μουσική. Και βέβαια ακόμα και σε περιόδους που δε βρίσκετε χρόνο για μελέτη στο σπίτι, μπορείτε να μελετάτε μαζί με τον καθηγητή σας στο μάθημα, οπότε και πάλι θα έχετε πρόοδο. Καθόλου μελέτη στο σπίτι δεν έχει το μουσικό νηπιαγωγείο.

Γενικά ναι. Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε δικό σας όργανο και να έρχεστε στο ωδείο να μελετάτε. Και σιγά – σιγά θα είναι καλό για σας να δρομολογήσετε την αγορά του μουσικού οργάνου που διδάσκεστε, ώστε να είναι ευκολότερη η «διαδικασία» της μελέτης σας. Με τον τρόπο αυτό η πρόοδός σας θα είναι και πιο γρήγορη.

Αυτό εξαρτάται από σας. Επίσης το «καλά» δεν είναι το ίδιο για όλους. Πάντως οι περισσότεροι μαθητές μέσα σε 1-3 μήνες μπορούν και παίζουν τα πρώτα τους εύκολα τραγούδια αξιοπρεπώς. Η τελειοποίηση όμως εξαρτάται από την ποσότητα και την ποιότητα της μελέτης σας.

Ενδεχομένως ναι. Το Ελεύθερο Ωδείο παρέχει γενικά τη δυνατότητα ομαδικών μαθημάτων. Όμως λόγω του ότι υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες για να λειτουργήσει σωστά το ομαδικό μάθημα, καλύτερα να κλείσετε ένα ραντεβού και να έρθετε να το συζητήσουμε από κοντά.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, προσπαθούμε να διατηρούμε το κόστος σε πολύ προσιτά επίπεδα για τους σπουδαστές μας, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζουμε την ποιότητα της διδασκαλίας. Συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογό μας για περισσότερες λεπτομέρειες. Και βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα να σχεδιάσουμε λύσεις ειδικά για σας!

Φυσικά! Χιλιάδες άνθρωποι ξεκινούν σε μεγάλη ηλικία (ακόμη και συνταξιούχοι) και τα καταφέρνουν μια χαρά! Και βέβαια διαπιστώνουν πως τελικά άξιζε τον κόπο. Γιατί η ανταμοιβή από την ευχαρίστηση του να παίζεις μουσική είναι πολλαπλάσια από την προσπάθεια για να μάθεις. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ στην TV.

Γενικά ναι. Πάντα βοηθάμε όσο μπορούμε τους αποφοίτους μας, με συμβουλές, καθοδήγηση, συστήνοντάς τους ανθρώπους, ενημερώνοντάς τους για θέσεις εργασίας που άνοιξαν κλπ. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένετε τα πάντα από μας. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει»!

Φυσικά. Αλλά όχι μόνο αυτά. Θα πρέπει να εμπιστευθείτε το δάσκαλο ή τη δασκάλα σας και να τον αφήσετε να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε να πάτε. Μέσα από ειδικές ασκήσεις και εκγύμναση θα αποκτήσετε τα εφόδια που χρειάζεστε ώστε να μπορείτε να παίζετε με άνεση τα τραγούδια που σας αρέσουν. Οπότε το μάθημα είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων και ρεπερτορίου.

Αν το επιθυμείτε ναι. Θα πρέπει όμως να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών που ορίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ή από το ωδείο (ανάλογα το μάθημα) και να περνάτε κάθε χρόνο με επιτυχία τις εξετάσεις σας.

Προσφέρουμε και ατομικά και ομαδικά μαθήματα. Τα ατομικά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι 100% προσανατολισμένα στους στόχους σας και ότι η πρόοδός σας θα είναι γρηγορότερη απ’ ότι στα ομαδικά. Τα ομαδικά απ’ την άλλη έχουν το πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους συν την κοινωνικοποίηση, αλλά και την ευγενή άμιλλα με τους υπόλοιπους σπουδαστές. Ωστόσο στα ομαδικά μαθήματα υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, που είναι καλύτερα να τους συζητήσουμε από κοντά.

Όχι. Διαχωρίζουμε τα τμήματα βάσει επιπέδου αλλά και ηλικίας. Οπότε το ίδιο μάθημα γίνεται με διαφορετική προσέγγιση ανάλογα την ηλικία των μαθητών που συμμετέχουν.

Εξαρτάται από το μάθημα και το επίπεδο. Τα ατομικά μαθήματα γίνονται συνήθως 1 φορά τη βδομάδα και διαρκούν 30-60 λεπτά. Τη μέρα και την ώρα την επιλέγουμε από κοινού. Σε περίπτωση που έχετε στόχο κάποιο πτυχίο, θα χρειαστεί να έρχεστε και 1-2 φορές ακόμη, για να παρακολουθείτε και τα συνοδευτικά θεωρητικά ή άλλα μαθήματα.

Βεβαίως. Όλοι οι σπουδαστές μας κατά το 1ο έτος σπουδών έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μουσικά όργανα του ωδείου για τη μελέτη τους, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία και σε μέρες και ώρες που δεν γίνονται μαθήματα στην συγκεκριμένη αίθουσα. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.

Και βέβαια. Το Ελεύθερο Ωδείο διοργανώνει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο μεγάλες συναυλίες σε κλειστά και ανοιχτά θέατρα με ελεύθερη είσοδο, στις οποίες έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όλοι οι σπουδαστές που το επιθυμούν και που είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν (ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου και είδους μουσικής). Επιπρόσθετα διοργανώνονται όλο το χρόνο Live σε Μουσικές Σκηνές, όπου λαμβάνουν μέρος οι προχωρημένοι μαθητές μαζί με καθηγητές του ωδείου και παρουσιάζουν πρόγραμμα επαγγελματικού επιπέδου. Ξεχωριστή εμπειρία και ιδιαίτερα διασκεδαστική. Και βέβαια μεγάλο σχολείο! Μια μικρή γεύση από τις συναυλίες μας εδώ!

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο