Μαθήματα Φυσαρμόνικας

 

μαθήματα φυσαρμόνικας

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία της φυσαρμόνικας για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και στυλ. Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι προχωρημένους.

Η φυσαρμόνικα λόγω του μικρού μεγέθους, του χαμηλού κόστους αγοράς, καθώς και της ευκολίας στην παραγωγή ήχου, προσφέρεται ιδιαίτερα για ενήλικες που θέλουν ένα μουσικό όργανο, που να το μάθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μπορούν να το έχουν πάντα μαζί τους. Εξίσου προσφέρεται και για παιδιά, που είναι σίγουρο πως θα τα κερδίσει από την πρώτη στιγμή, αφού μέσα σε λίγα μαθήματα θα παίζουν τραγούδια!

Στους αρχάριους το μάθημα φυσαρμόνικας βασίζεται πάνω στο τι σας αρέσει. Ξεκινάμε φυσικά με την εκμάθηση της βασικής τεχνικής, ώστε να έχουμε γερά «θεμέλια», αλλά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες δημιουργούμε μαζί λίστες με κομμάτια που σας αρέσουν, για να τα μάθουμε το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, καθώς εξελίσσεται το παίξιμό σας βδομάδα με τη βδομάδα, μαθαίνετε παράλληλα να παίζετε και τα αγαπημένα σας κομμάτια, χτίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα όλο και μεγαλύτερο ρεπερτόριο και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την τεχνική σας. Και φυσικά ο ενθουσιασμός σας για την φυσαρμόνικα και την μουσική εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια την ραγδαία εξέλιξη που έχετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Στο μεσαίο & προχωρημένο επίπεδο διδάσκονται όλες οι τεχνικές: Legato, staccato, glissando, τεχνικές αναπνοής, bending, overblows /overdraws, scooping, cupping & wah-wah-effect, tremolo/vibrato, shakes/warbles, tongueblocking κλπ. Σκοπός του μαθήματος είναι η τελειοποίηση των τεχνικών μας στην φυσαρμόνικα, η ερμηνεία, ο αυτοσχεδιασμός, η αυθεντικότητα και πρωτοτυπία στο παίξιμο, τα διάφορα στυλ, το παίξιμο μαζί με άλλους, η μουσικότητα, η δημιουργικότητα, η σύνθεση κλπ. Παράλληλα φυσικά μαθαίνετε και κομμάτια που συμβαδίζουν με τα γούστα και το επίπεδό σας, εμπλουτίζοντας έτσι το ρεπερτόριό σας και απολαμβάνοντας την μουσική που αγαπάτε. Το μάθημα είναι αναμφίβολα διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και πρόκληση, γιατί δίδονται συνεχώς κίνητρα να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο του παιξίματός μας στην φυσαρμόνικα.

Στα παιδιά ειδικά, η φυσαρμόνικα θα τους αλλάξει τη ζωή! Θα ενθουσιαστούν απίστευτα, γιατί από τα πρώτα κιόλας μαθήματα θα παίζουν μελωδίες! Στα παιδιά ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα με σκοπό να διατηρήσει κατ' αρχάς αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την μουσική και την φυσαρμόνικα, εφοδιάζοντάς τα όμως παράλληλα με όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες, μέσα από ένα μάθημα που μοιάζει με… παιγνίδι!

Σε όλα τα επίπεδα διδάσκονται γενικά όλα τα μουσικά στυλ, σύμφωνα πάντα και με τα γούστα σας: Blues, rock, pop, latin, jazz, folk, country, έντεχνο, ρεμπέτικο, παραδοσιακό, ελαφρό κλπ. Θα μάθετε πως να παίζετε μια νότα τη φορά, major & minor scales, pentatonic scales, blues scale, arpeggios, chords, licks & riffs, 12-bar-blues, 1st position / 2nd position (cross harp) / 3rd position, χρήση μικροφώνου, συντήρηση και φροντίδα του οργάνου κλπ. Από τον πρώτο καιρό χρησιμοποιούνται backing tracks, όπου ο μαθητής παίζει μαζί τους και είναι σαν να παίζει μαζί με συγκρότημα. Και βέβαια σε όσους είναι σε θέση για κάτι τέτοιο δίνεται η ευκαιρία να ενταχθούν σε μουσικό συγκρότημα, αποτελούμενο από μαθητές άλλων οργάνων αντίστοιχου επιπέδου και να λάβουν μέρος σε εντυπωσιακές συναυλίες που διοργανώνει το ωδείο, καλώντας συγγενείς και φίλους να τους απολαύσουν!

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 

ΗΛΙΚΙΕΣ 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ 

Φυσαρμόνικας Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

53 €

Φυσαρμόνικας Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

70 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα φυσαρμόνικας, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι το παίξιμο φυσαρμόνικας, ακριβώς επειδή είναι εύκολο, χρησιμοποιείται και για ιατρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για να βοηθήσει ανθρώπους με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα (κυρίως ΧΑΠ / χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια - στα Αγγλικά COPD / Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Δείτε το σχετικό video:

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο