Μαθήματα Φυσαρμόνικας

 

Η φυσαρμόνικα λόγω του μικρού μεγέθους, του χαμηλού κόστους αγοράς, καθώς και της ευκολίας στην παραγωγή ήχου, προσφέρεται ιδιαίτερα για παιδιά, αλλά και για ενήλικες που θέλουν ένα μουσικό όργανο, που να το μάθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μπορούν να το έχουν πάντα μαζί τους.

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία της φυσαρμόνικας για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και «ταλέντου». Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι προχωρημένους.

  • Βασικό μέλημα του μαθήματος είναι να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον του μαθητή, να μην φορτώνεται με περιττές ασκήσεις και τα κομμάτια να είναι μουσικά ευχάριστα και να ταιριάζουν στο γούστο του.
  • Παράλληλα όμως δίνεται βαρύτητα και στο χτίσιμο γερών «θεμελίων»: Σωστή στάση, αναπνοή, παραγωγή τόνου, ακουστική εξάσκηση και ακρίβεια, ρυθμός, φραζάρισμα, μουσικά στυλ, διάβασμα παρτιτούρας, ρεπερτόριο.
  • Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στον σχεδιασμό της πορείας του μαθήματος, σε συνεργασία με το μαθητή ή το γονιό, ανάλογα με τις δυνατότητες, τον διαθέσιμο χρόνο μελέτης και των απαιτήσεων προόδου.
  • Το ρεπερτόριο κινείται πάντα μέσα στο πλαίσιο των προτιμήσεών σας: Π.χ. μελωδίες διαφόρων ειδών ελληνικές και ξένες, blues, country κλπ
  • Διδάσκεται παράλληλα και η απαραίτητη θεωρία, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για μια εκτενέστερη και σε βάθος σπουδή της μουσικής και των πνευστών ή άλλων οργάνων αν το θελήσει, καθώς και για σύνθεση ή ενορχήστρωση.
  • Συμμετοχή σε μαθητικές συναυλίες (για όσους θέλουν βέβαια) τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 

ΗΛΙΚΙΕΣ 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ 

Φυσαρμόνικας Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

52 €

Φυσαρμόνικας Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

69 €

Φυσαρμόνικας Ατομικό

60 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

100 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα φυσαρμόνικας, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.