Μαθήματα Σαξοφώνου

 

μαθήματα σαξοφώνου

Το σαξόφωνο ως γνωστόν έχει τεράστιες ερμηνευτικές δυνατότητες, καθώς και ευρύτατο φάσμα διαφορετικών στυλ που μπορεί να αποδώσει (από κλασική μουσική, μέχρι pop, rock, blues, jazz, λαϊκά, παραδοσιακά κλπ).

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του σαξοφώνου για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και «ταλέντου». Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους.

  • Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο χτίσιμο γερών «θεμελίων»: Σωστή στάση, αναπνοή, παραγωγή τόνου, ακουστική εξάσκηση και ακρίβεια, ρυθμός, φραζάρισμα, μουσικά στυλ, διάβασμα παρτιτούρας, ρεπερτόριο.
  • Βασικό μέλημα είναι να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον του μαθητή, να μην φορτώνεται με περιττές ασκήσεις και τα κομμάτια να είναι μουσικά ευχάριστα και να ταιριάζουν στο γούστο του.
  • Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής ύλης και ρεπερτορίου σε συνεργασία με το μαθητή ή το γονιό, ανάλογα τις δυνατότητες, του διαθέσιμου χρόνου μελέτης και των απαιτήσεων προόδου.
  • Διδάσκεται παράλληλα και η απαραίτητη θεωρία, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για μια εκτενέστερη και σε βάθος σπουδή της μουσικής αν το θελήσει, καθώς και για σύνθεση ή ενορχήστρωση.
  • Για όσους ενδιαφέρονται για τίτλους σπουδών, υπάρχουν οι εξής επιλογές: 1) Ακολουθώντας το πρόγραμμα που ορίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού να αποκτήσει ο σπουδαστής πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος στο κλασικό ή στο παραδοσιακό σαξόφωνο, 2) Ακολουθώντας το πρόγραμμα ξένου πανεπιστημίου να αποκτήσει πτυχίο σαξοφώνου από το πανεπιστήμιο αυτό.
  • Συμμετοχή σε μαθητικές συναυλίες (για όσους θέλουν βέβαια) τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ

Σαξοφώνου Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

56 €

Σαξοφώνου Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

73 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

Στα αρχικά επίπεδα (μέχρι και Β' κατωτέρα) δεν χρεώνονται εξέταστρα προαγωγικών.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα σαξοφώνου, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο