Μαθήματα Κρουστών

 

μαθήματα κρουστών

Τα κρουστά ήταν τα πρώτα μουσικά όργανα που έπαιξε ο άνθρωπος από τους προϊστορικούς κιόλας χρόνους. Το στοιχείο του ρυθμού ενυπάρχει παντού στη φύση, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σώμα και η ανάγκη του ανθρώπου να παράγει ρυθμό είναι αρχέγονη και ενστικτώδης!

Διδάσκονται όλα σχεδόν τα είδη κρουστών: Τουμπελέκι, νταραμπούκα, μπόγκος, ντέφι, καχόν, μπεντίρ κλπ.

Το μάθημα χωρίζεται γενικά σε 2 επίπεδα:

1ο επίπεδο:

Ο σπουδαστής γνωρίζει κατ’ αρχάς το όργανο, που αποτελείται ουσιαστικά από μια τεντωμένη μεμβράνη ή άλλες επιφάνειες και μαθαίνει να παράγει σωστά τους βασικούς του ήχους: Τον μπάσο, τον πρίμο κλπ. Μαθαίνει τη σωστή στάση του σώματος, το σωστό κράτημα του οργάνου και τον τρόπο για ένα στιβαρό χτύπημα στη μεμβράνη ή στην επιφάνεια του οργάνου, έτσι ώστε να παράγει το ζητούμενο ήχο. Παράλληλα ο σπουδαστής εξοικειώνεται με τις χρονικές διάρκειες, μαθαίνει να διαβάζει τη σχετική μουσική σημειογραφία και μαθαίνει πως να χρησιμοποιεί το μετρονόμο ως εργαλείο στη μελέτη του. Τέλος έρχεται σε μια πρώτη επαφή με όλους τους λαϊκούς και παραδοσιακούς ρυθμούς της χώρας μας και αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, διαθέτει πληθώρα διαφορετικών ρυθμών, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους εκτελεστές κρουστών οργάνων.

2ο επίπεδο:

Ο σπουδαστής γνωρίζει σε βάθος το όργανο και εξελίσσει την τεχνική του. Μαθαίνει να προσθέτει περισσότερη μουσικότητα στο παίξιμό του και να κάνει το όργανο να «μιλάει». Δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στις «δυναμικές» του οργάνου και στις λεπτομέρειες στη χροιά του παραγόμενου ήχου. Παράλληλα γίνεται εκτενής ανάλυση των καλλωπισμών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κάθε ρυθμό (παραλλαγές του ρυθμού, γεμίσματα, παύσεις κλπ). Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και η δυνατότητα πτυχίου αναγνωρισμένου από το κράτος.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 

ΗΛΙΚΙΕΣ 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ 

Κρουστών Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

53 €

Κρουστών Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

70 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα κρουστών, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο