Μαθήματα Παραδοσιακού Κλαρίνου

 

μαθήματα κλαρίνου

Το κλαρίνο ως γνωστόν είναι το κατ’ εξοχήν σολιστικό και πρωταγωνιστικό όργανο στην παραδοσιακή μουσική της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και άλλων χωρών των Βαλκανίων. Οι ερμηνευτικές του δυνατότητες είναι τεράστιες και άξια έχει καταλάβει αυτή τη θέση.

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του παραδοσιακού κλαρίνου για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και «ταλέντου». Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους.

  • Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο χτίσιμο γερών «θεμελίων»: Σωστή στάση, αναπνοή, παραγωγή τόνου, ακουστική εξάσκηση και ακρίβεια, ρυθμός, φραζάρισμα, μουσικά ιδιώματα, διάβασμα παρτιτούρας, ρεπερτόριο.
  • Βασικό μέλημα είναι να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον του μαθητή, να μην φορτώνεται με περιττές ασκήσεις και τα κομμάτια να είναι μουσικά ευχάριστα και να ταιριάζουν στο γούστο του.
  • Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής ύλης και ρεπερτορίου σε συνεργασία με το μαθητή ή το γονιό, ανάλογα τις δυνατότητες, του διαθέσιμου χρόνου μελέτης και των απαιτήσεων προόδου.
  • Διδάσκεται παράλληλα και η απαραίτητη θεωρία, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για μια εκτενέστερη και σε βάθος σπουδή της μουσικής αν το θελήσει, καθώς και για σύνθεση ή ενορχήστρωση.
  • Συμμετοχή σε μαθητικές συναυλίες (για όσους θέλουν βέβαια) τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
  • Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και η δυνατότητα πτυχίου αναγνωρισμένου από το κράτος.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ

Κλαρίνου Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

56 €

Κλαρίνου Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

73 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα κλαρίνου, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο