Μαθήματα Ακορντεόν

 

μαθήματα ακορντεόν

Το ακορντεόν αποτελεί μια έξυπνη επιλογή οργάνου προς εκμάθηση, καθότι συνδυάζει τις δυνατότητες πολυφωνίας του πιάνου, συν την ευκολία μεταφοράς και το χαμηλό κόστος αγοράς.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, με διαφορετική βέβαια προσέγγιση στην κάθε ηλικιακή ομάδα.

  • Στα παιδιά το μάθημα έχει μεγάλες ομοιότητες με το μάθημα του πιάνου ή του αρμόνιου και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο χτίσιμο σωστής τεχνικής (στάση του σώματος, κινήσεις των δακτύλων, των καρπών, των χεριών κλπ). Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα σύνολο ασκήσεων σε συνδυασμό με γνωστές μελωδίες από την Ελληνική και την ξένη μουσική. Βασικός στόχος του μαθήματος είναι να διατηρεί συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών (οποιασδήποτε ηλικίας), μέσα από κομμάτια που είναι ευχάριστα και ταιριάζουν με τα γούστα τους. Απ’ το πρώτο κιόλας μάθημα ο μαθητής παίζει στο ακορντεόν απλές μελωδίες κι απ’ τον πρώτο μήνα είναι σε θέση να παίζει τα πρώτα του εύκολα κομμάτια. Σε περίπτωση που ο μαθητής το θελήσει μελλοντικά, υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε μαθήματα πιάνου ή αρμόνιου.
  • Για τους ενήλικες που συνήθως διαθέτουν λιγοστό χρόνο για μελέτη, υπάρχει η δυνατότητα μαθήματος ταχύρρυθμου και εστιασμένου στα βασικά και μόνο, μέσα από ένα ευέλικτο σύστημα, που προσφέρεται ιδιαίτερα για ερασιτέχνες μουσικούς. Ο μαθητής μαθαίνει να διαβάζει τη μελωδία του δεξιού χεριού σε ένα μόνο πεντάγραμμο, ενώ στο αριστερό χέρι παίζει απλές συγχορδίες, κρατώντας το ρυθμό. Όλα τα κομμάτια που διδάσκονται είναι πολύ γνωστές μελωδίες από Ελληνικά και ξένα τραγούδια και προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και στις προτιμήσεις του κάθε μαθητή. Οι ασκήσεις που δίνονται είναι μόνο οι απαραίτητες για την ευκινησία των δακτύλων και των χεριών, χωρίς να απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος για την μελέτη τους. Και το ζητούμενο πάντα είναι να μπορεί ο μαθητής να ακούει κατά το παίξιμό του ολόκληρη ορχήστρα από τους πρώτους κιόλας μήνες των μαθημάτων!
  • Συμμετοχή σε μαθητικές συναυλίες (για όσους θέλουν βέβαια) τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ

Ακορντεόν Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

50 €

Ακορντεόν Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

66 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

Στα αρχικά επίπεδα (μέχρι και Β' κατωτέρα) δεν χρεώνονται εξέταστρα προαγωγικών.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα ακορντεόν, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Copyright © 2023 Ελεύθερο Ωδείο