Μαθήματα Ηλεκτρικής Κιθάρας

 

μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία της ηλεκτρικής κιθάρας για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και στυλ.

Στους αρχάριους το μάθημα ηλεκτρικής κιθάρας βασίζεται πάνω στο τι σας αρέσει. Ξεκινάμε φυσικά με την εκμάθηση της σωστής τεχνικής και των σωστών κινήσεων στα δυο μας χέρια. Αλλά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες δημιουργούμε μαζί λίστες με κομμάτια που σας αρέσουν και που θα σας βοηθήσουν στην βελτίωσή σας. Έτσι, καθώς εξελίσσεται το παίξιμό σας βδομάδα με τη βδομάδα, μαθαίνετε παράλληλα να παίζετε και τα αγαπημένα σας κομμάτια, χτίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα όλο και μεγαλύτερο ρεπερτόριο και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την τεχνική σας. Και φυσικά ο ενθουσιασμός σας για την ηλεκτρική κιθάρα και την μουσική εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια την ραγδαία εξέλιξη που έχετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Στο μεσαίο επίπεδο εξελίσσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνική μας, διορθώνουμε τα όποια λάθη και απαλλασσόμαστε από τυχόν κακές συνήθειες το συντομότερο δυνατόν. Τα μαθήματα για κιθαρίστες αυτού του επιπέδου είναι σχεδιασμένα βάσει των προγραμμάτων σπουδών γνωστών Πανεπιστημίων του εξωτερικού και βασίζονται σε ένα μοντέλο διαρκούς εξέλιξης. Το μάθημα είναι αναμφίβολα διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και πρόκληση, γιατί δίδονται συνεχώς κίνητρα να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο του παιξίματός μας.

Στα προχωρημένα επίπεδα, όπου ο μαθητής είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος μουσικός, κατεύθυνση του μαθήματος είναι η τελειοποίηση της τεχνικής στην ηλεκτρική κιθάρα, η ερμηνεία, ο αυτοσχεδιασμός, η αυθεντικότητα και πρωτοτυπία στο παίξιμο, τα διάφορα στυλ, η μουσικότητα, η δημιουργικότητα, η σύνθεση κλπ. Και βέβαια οι υψηλού επιπέδου αισθητικές επιταγές και η ανάπτυξη του προσωπικού ύφους, το οποίο είναι ιδίωμα του επαγγελματία μουσικού. Συχνά live σε μουσικές σκηνές. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα για τίτλους σπουδών από καταξιωμένα μουσικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στα παιδιά το μάθημα είναι αντίστοιχο, αλλά προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την ηλεκτρική κιθάρα και την μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί κιθαρίστες σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν.

Σε όλα τα επίπεδα διδάσκονται γενικά όλα τα μουσικά στυλ, σύμφωνα πάντα και με τα γούστα σας: rock, metal, funk, blues, pop, jazz, latin, έντεχνο κλπ. Διδάσκονται όλες οι τεχνικές: legato, tapping, sweep picking, alternate picking, pinch harmonics, fingerstyle κλπ. Και διδάσκεται επίσης η θεωρία, που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει σωστά το μάθημα: κλίμακες, ακόρντα, ρυθμοί, διάβασμα πενταγράμμου – ταμπλατούρας – οδηγού ακόρντων, μοντέρνα αρμονία, ear training κλπ. Από τον πρώτο καιρό χρησιμοποιούνται backing tracks, όπου ο μαθητής παίζει μαζί τους και είναι σαν να παίζει μαζί με συγκρότημα. Και βέβαια σε όσους είναι σε θέση για κάτι τέτοιο δίνεται η ευκαιρία να ενταχθούν σε μουσικό συγκρότημα, αποτελούμενο από άλλους μαθητές αντίστοιχου επιπέδου και να λάβουν μέρος σε εντυπωσιακές συναυλίες που διοργανώνει το ωδείο, καλώντας συγγενείς και φίλους να τους απολαύσουν! Οι πρόβες για την προετοιμασία των group για τα live γίνονται στο πλήρως εξοπλισμένο studio του ωδείου και εποπτεύονται από έμπειρους καθηγητές.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 

ΗΛΙΚΙΕΣ 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ 

Ηλεκτρικής Κιθάρας Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

53 €

Ηλεκτρικής Κιθάρας Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

70 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα ηλεκτρικής κιθάρας, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο