Μαθήματα Κιθάρας

Κλασική - ακουστική - ηλεκτρική - γιουκαλίλι

μαθήματα κιθάρας

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία της κιθάρας για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και στυλ.

Στους αρχάριους το μάθημα κιθάρας βασίζεται πάνω στο τι σας αρέσει. Ξεκινάμε φυσικά με την εκμάθηση της σωστής τεχνικής και των σωστών κινήσεων στα δυο μας χέρια. Αλλά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες δημιουργούμε μαζί λίστες με κομμάτια που σας αρέσουν και που θα σας βοηθήσουν στην βελτίωσή σας. Έτσι, καθώς εξελίσσεται το παίξιμό σας βδομάδα με τη βδομάδα, μαθαίνετε παράλληλα να παίζετε και τα αγαπημένα σας κομμάτια, χτίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα όλο και μεγαλύτερο ρεπερτόριο και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την τεχνική σας. Και φυσικά ο ενθουσιασμός σας για την κιθάρα και την μουσική εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια την ραγδαία εξέλιξη που έχετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Στο μεσαίο επίπεδο εξελίσσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνική μας, διορθώνουμε τα όποια λάθη και απαλλασσόμαστε από τυχόν κακές συνήθειες το συντομότερο δυνατόν. Βασικοί στόχοι είναι η διεύρυνση των μεθόδων μελέτης, η καθαρότητα στον ήχο μας, η ευελιξία και η φυσικότητα στο παίξιμό μας, η ανάπτυξη ταχύτητας, το παίξιμο μαζί με άλλους, το ρεπερτόριο κλπ. Έτσι ώστε να φθάσουμε σταδιακά στο σημείο να παίζουμε με άνεση μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών κομματιών και ειδών μουσικής. Το μάθημα είναι αναμφίβολα διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και πρόκληση, γιατί δίδονται συνεχώς κίνητρα να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο του παιξίματός μας.

Στα προχωρημένα επίπεδα, όπου ο μαθητής είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος μουσικός, κατεύθυνση του μαθήματος είναι η τελειοποίηση της τεχνικής στην κιθάρα, η ερμηνεία, ο αυτοσχεδιασμός, η αυθεντικότητα και πρωτοτυπία στο παίξιμο, τα διάφορα στυλ, η μουσικότητα, η δημιουργικότητα, η σύνθεση κλπ. Και βέβαια οι υψηλού επιπέδου αισθητικές επιταγές και η ανάπτυξη του προσωπικού ύφους, το οποίο είναι ιδίωμα του επαγγελματία μουσικού. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα για τίτλους σπουδών αναγνωρισμένων από το κράτος, καθώς και από καταξιωμένα μουσικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στα παιδιά το μάθημα είναι αντίστοιχο, αλλά προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την κιθάρα και την μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί κιθαρίστες σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν.

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ

Κιθάρας Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

53 €

Κιθάρας Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

70 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα κιθάρας, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.

 

 

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο