Θεώνη Σαμαρά

Πιάνο, τραγούδι, θεωρητικά

Θεώνη Σαμαρά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στη σχολή του πιάνου από την ηλικία των 6 ετών.

Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο & το Ωδείο Διαπασών το 2004 ως Διπλωματούχος Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης (τάξη Πιάνου Ζωής Φερούση και Ανώτερων Θεωρητικών τάξεις Απόστολου Ντάρλα και Σπύρου Κλάψη). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και Παραδοσιακού Τραγουδιού στην Σχολή του Σίμωνος Καρά για τέσσερα χρόνια όπου και υπήρξε μέλος της χορωδίας της και αργότερα απέκτησε τα πτυχία Βυζαντινής Μουσικής και Ελαφρού τραγουδιού από το Ελεύθερο Ωδείο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής, Ρυθμικής Dalcroze και χοροθεραπείας, body percussion, καθώς επίσης και μουσικής προπαιδείας στο πιάνο στην Ελλάδα (Σχολή Μωραίτη) και στην Αυστρία (Orff Institute, Salzburg) δίπλα στην Soili Perkio, την Andrea Ostertag, την Gudrun Finder και τον Doug Goodkin.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και ασχολείται με τη συγγραφή. Το 2009 εκδόθηκε το παραμύθι της «Το βασίλειο της Μελωδίας» που συνοδεύεται από CD με την αφήγηση σε μουσική του Φώτη Τζεράνη.

Από το 2005 διδάσκει μουσική και κίνηση, Ρυθμική Dalcroze και μουσική προπαιδεία στο πιάνο σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς επίσης πιάνο, τραγούδι και ανώτερα θεωρητικά στο Ελεύθερο Ωδείο και σε άλλα μουσικά εκπαιδευτήρια. Παράλληλα πραγματοποιεί σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων για επαγγελματίες εκπαιδευτές σε ωδεία και σχολές χορού.

Copyright © 2023 Ελεύθερο Ωδείο