Στέλιος Τσάκας

Ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, προετοιμασία για μουσικά σχολεία & πανεπιστήμια

Στέλιος Τσάκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Φοίτησε στο μουσικό σχολείο Ιλίου και στο δημοτικό ωδείο Περιστερίου από το 2002 ως το 2011. Μέλος της Ορχήστρας Νέων Ακουσμάτων από το 2005 μέχρι σήμερα, της Ορχήστρας των Ονείρων από το 2014 και της Ορχήστρας «Ηχότροπον» από το 2015. Φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από το 2011. Στο ακορντεόν μαθήτευσε δίπλα στους Ηρακλή Βαβάτσικα, Κατερίνα Λέκκα, Θάνο Μπένο και Άννα Καραγεωργιάδου. Στο πιάνο μαθήτευσε δίπλα στις Χριστιάνα Μπάνου και Εμμανουέλα Φώτη, ενώ στην κιθάρα είναι αυτοδίδακτος.

Ως μουσικός εμφανίζεται από μικρή ηλικία σε πλήθος συναυλιών, μουσικών σκηνών και κέντρων ψυχαγωγίας με ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα και τραγούδι και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως Μίμη Πλέσσα Νανά Μούσχουρη, Ρία Κούρτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπη Στόκα, Θοδωρή Νικολάου, Νανά Νικολάου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Riccardo Taddei κλπ.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ακορντεόν, πιάνο, αρμόνιο, λαϊκή κιθάρα, θεωρητικά και χορωδία στο Ελεύθερο Ωδείο και σε άλλα μουσικά εκπαιδευτήρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως συνοδός πιανίστας.

Copyright © 2022 Ελεύθερο Ωδείο