Φώτης Σκαρμούτσος

Μπάσο, κιθάρα, μουσικά σύνολα

Φώτης Σκαρμούτσος

Απόφοιτος του ωδείου Φ.Νάκας στο μπάσο, κιθάρα, jazz αρμονία και ear training. Μαθήτευσε με καθηγητές τους: Κιουρτσόγλου – Κωνσταντίνου – Παπατριανταφύλλου – Μπαλταζάνη.

Παίζει με τους Aljazzera Quartet, με τον Χάρη Γιούλη και τους Έμμελον (με συναυλίες και στην Ευρώπη με έργα Ελλήνων Συνθετών), ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής όπως: Χατζηνάσιο, Πλέσσα, Φραγκούλη, Ανδρεάτο, Μητσιά. Μακεδόνα, Μπάση, Αλκαίου, Μουτσάτσου, Αδαναμαντίδη, Βίσσυ και πολλούς άλλους.

Ήταν μέλος της Συμφωνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλκίδος για 10 χρόνια, όπου έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με έργα κλασικά και σύγχρονα στο Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Παρνασσός και όλα τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας.
Όλα αυτά τα χρόνια είχε συμμετοχή σε διάφορα Jazz και Rock συγκροτήματα και αμέτρητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης συμμετοχές σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως μόνιμο μέλος («Ciao ANT1» και «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά και την Ελένη Μενεγάκη), αλλά και ως μουσικός σε παρουσιάσεις διαφόρων καλλιτεχνών σε όλα τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Του αρέσει το ποδήλατο (mountain και road), το σκι, η ορειβασία, και η αναρρίχηση και είναι ενεργός αθλητής ποδηλατικής ομάδας ενταγμένης στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
Είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης λαμβάνοντας μέρος σε πολλές διασωστικές έρευνες αγνοουμένων σε περιστατικά ατυχημάτων βουνού.

Στο Ελεύθερο Ωδείο διδάσκει από το 2001 μπάσο (ένταστο, άταστο & όρθιο), κιθάρα (ακουστική & ηλεκτρική) & μουσικά σύνολα.

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο