Δημήτρης Παμπουλάκης

Ντραμς, κρουστά

Δημήτρης Παμπουλάκης

Γεννήθηκε το 1968 στη Νίκαια Αττικής όπου διαμένει ακόμα. Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές με δάσκαλο το μουσικοσυνθέτη Λευτέρη Σκαμάγκα, τις συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και αργοτερα πήρε μαθήματα από τον drummer Παύλο Μωραΐτη. Από το 1996 είναι μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, διδάσκοντας παράλληλα drums και κρουστά (τουμπελέκι, νταραμπούκα, μπόγκος, ντέφι, καχόν κλπ).

Αξιόλογη επαγγελματική πορεία έχει σημειώσει  με την συμμετοχή του σε ηχογραφήσεις του μουσικού σχήματος «Ραντεβού στο Φινάλε», καθώς και στο video clip, στο CD του Δημήτρη Ζήκου «Penelope», στο CD του Στέργιου Νταουσανάκη «8 ο ερωτικος», σε ηχογραφήσεις της Jenny (Τζένη Καραπατάκη), καθώς και σε video clip, συμμετοχή στην ηχογράφηση του τραγουδιού – βιβλίου του υπουργείου μεταφορών με τίτλο «Προσοχή», συμμετοχή στο παιδικό βιβλίο - CD «Τα κάλαντα και ο κρυμμένος θησαυρός των Χριστουγέννων», παίζοντας τουμπελέκι. Αποτέλεσε μέλος του σχήματος «M.V. Athens Orchestra» στην παράσταση «Ταξίδι στο Hollywood», καθώς και της μουσικοχορευτικής ομάδας «Music Vision», που παρουσίασε σε θέατρα και μουσικές σκηνές την παράσταση «The Magic of the Musicals». Πραγματοποίησε συνεργασίες, ακόμα, με musical performers  όπως η Σία Κοσκινά, η Μαριάννα Τόλη κ.ά., καθώς και με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Βασίλης Παϊτέρης, ο Δημήτρης Βασαλάκης κ.ά. Συμμετείχε σε νεανικά σχήματα την δεκαετία του 1980 - 1990 rock, soul, blues & funk και είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων, όπως «Jam Session», «Black Ticket» και του ακουστικού σχήματος «Τετράηχο», αλλά και σε ορχήστρες κέντρων διασκέδασης και συναυλίες με λαϊκά και μοντέρνα σχήματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του ως επαγγελματία μουσικό (session) αλλά και  δάσκαλο έπαιξαν τα σεμινάρια καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων drummers που παρακολούθησε όπως: Στέφανος Δημητρίου, Ανδρέας Μουζάκης, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Αναστασιάδης, Νίκος Καπηλίδης, Γιώργος Μεταλληνός, Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος, David Garibaldi, Paul Verdico κ.ά.

Στο Ελεύθερο Ωδείο διδάκει ντραμς και κρουστά από το 2000.

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο