Μαθήματα Κρητικού Λαούτου

 

Το Ελεύθερο Ωδείο προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του Κρητικού Λαούτου για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου & «ταλέντου». Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους.

  • Οι τεχνικές που διδάσκονται στο Κρητικό Λαούτο βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα είδη της παραδοσιακής μας μουσικής: Συγχορδίες & εναλλαγή τους, ρυθμοί, κλίμακες & θέσεις τους, αυτοσχεδιασμός κλπ
  • Απ’ το πρώτο κιόλας μάθημα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα.
  • Στο μάθημα περιλαμβάνονται όλες οι τεχνικές του Κρητικού Λαούτου και όλες οι «σχολές» παιξίματος (φτερό μονό ή διπλό, πένα, power chords κλπ).
  • Όπου απαιτείται γίνεται διόρθωση λαθών και εσφαλμένων τεχνικών.
  • Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη μουσικότητα, που ομορφαίνει και πλουτίζει την τεχνική, προσθέτοντάς της νόημα.
  • Διδάσκεται παράλληλα και η απαραίτητη θεωρία, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για μια εκτενέστερη και σε βάθος σπουδή του Κρητικού Λαούτου ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου αν το θελήσει, καθώς και για σύνθεση ή ενορχήστρωση.
  • Συμμετοχή σε μαθητικές συναυλίες (για όσους θέλουν βέβαια) τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.

 

Κόστος:

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΗΝΙΑΙΑ

Κρητικού Λαούτου Ατομικό

30 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

52 €

Κρητικού Λαούτου Ατομικό

40 λεπτά / εβδομάδα

6 ετών - 65+

69 €

Το ποσό της εγγραφής μπορείτε να το δείτε στο γενικό τιμοκατάλογο, καθότι διαφοροποιείται βάσει του μήνα εγγραφής.

Οι κάτω των 18 ετών δικαιούνται και 1 επιπλέον ώρα τη βδομάδα ΔΩΡΕΑΝ μάθημα θεωρίας & σολφέζ.

 

Πριν την εγγραφή σας μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα ατομικό μάθημα Κρητικού λαούτου, για να δείτε από μόνοι σας τις ιδανικές συνθήκες εκμάθησης που προσφέρει το Ωδείο.