Ελεάννα Γεροντοπούλου

Μουσικό νηπιαγωγείο, μουσική για βρέφη, ντραμς για παιδιά

Ελεάννα Γεροντοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει τον Διετή Επαγγελματικό Κύκλο Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff στη Σχολή Μωραΐτη, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Πήρε το Πτυχίο Αρμονίας με άριστα το 2013. Παρακολούθησε τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και αποφοίτησε το 2011. Το 2015-16 παρακολούθησε ένα Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για την "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" του ΕΚΠΑ  και το μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Ειδική Αγωγή για Εκπαιδευτικούς- Κατάρτιση συνοδών παράλληλης στήριξης" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακών κρουστών και τώρα παρακολουθεί μαθήματα Drums. Φοιτά επίσης στο Δ.Ι.Ε.Κ. Αμπελοκήπων στο τμήμα: Βοηθός Εργοθεραπείας.

Έχει συμμετάσχει σε Καλλιτεχνικές και Εκπαιδευτικές Δράσεις και Φεστιβάλ  Αφήγησης. Έχει συνεργαστεί ως μουσικός με την Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα" στην Παράσταση 'Από το Σκοτάδι στο Φως'. Από το 2014 είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΚΟΙ.Σ.ΕΠ. Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης «Μυθολόγιο». Επίσης είναι μέλος της ομάδας “Μικροί Ταξιδευτές” ως αφηγήτρια, με την οποία διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Έχει εργαστεί εθελοντικά για τρεις μήνες (2017) σε ομάδα Παιδοψυχιατρικής περίθαλψης. Κι έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακό με θέμα “Αναπτυξιακές Διαταραχές και Ειδικές Ανάγκες”.

Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε συλλόγους, όπου δουλεύει με ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κάθε ηλικίας. Κι εργάζεται ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Ελεύθερο Ωδείο και σε παιδικούς σταθμούς, συνδυάζοντας την μουσικοκινητική με το παραμύθι.

Copyright © 2022 Ελεύθερο Ωδείο