Blog Ελεύθερου Ωδείου

Οδηγός επιλογής ενός ηλεκτρικού πιάνου

Γράφει η Θεώνη Σαμαρά (*)

Τα ηλεκτρικά πιάνα είναι μια θαυμάσια επιλογή για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα! Ενώ κάνουν την εκμάθηση του οργάνου να φαίνεται ευκολότερη, παράλληλα προσφέρουν και την ικανοποίηση του να παίζεις σε ένα πραγματικά όμορφο εκφραστικά μουσικό όργανο.

Είτε ψάχνετε γιατί θέλετε να μάθετε να παίζετε, είτε γιατί μπορεί να θέλετε να το δωρίσετε σε έναν αρχάριο, το να διαλέξετε το κατάλληλο ηλεκτρικό πιάνο μπορεί να μην είναι τελικά τόσο εύκολη υπόθεση.

Αν δεν έχετε γνώσεις, ζητήστε από τον καθηγητή να σας βοηθήσει στην αναζήτηση. Τα περισσότερα ηλεκτρικά πιάνα σήμερα, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με τα παραδοσιακά αλλά σε κάποια από αυτά η κατασκευή των πλήκτρων πλησιάζει πολύ σε εκείνη των κλασικών πιάνων. Ο καθηγητής θα ελέγξει το «touch» των πλήκτρων και θα σας βοηθήσει στην επιλογή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού πιάνου είναι ότι καταλαμβάνει μικρότερο χώρο από ένα κανονικό. Τα φορητά ηλεκτρικά πιάνα, εκείνα χωρίς ξύλινες βάσεις, είναι μια καλή επιλογή αν χρειάζεται να το μετακινείτε συχνά ή δεν έχετε πολύ χώρο σε ένα δωμάτιο. Ένα ηλεκτρικό πιάνο έως 12 kg μπορεί εύκολα να μετακινηθεί.

Μαθήματα πιάνου από 53 € το μήνα!

Ένα επίσης πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να παίξει κανείς με ακουστικά έτσι ώστε να μην ενοχλεί τους γύρω του αλλά και να συγκεντρώνεται καλύτερα. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε αν μπορείτε να το συνδέσετε με υπολογιστή ή tablet για να αποθηκεύετε τις συνθέσεις σας αλλά και να προσθέτετε και άλλα όργανα στην μουσική σας δημιουργία.

Και το σημαντικότερο!! Αν ήδη παίζετε, πάρτε μαζί σας παρτιτούρες με τα αγαπημένα σας κομμάτια και δοκιμάστε το κάθε όργανο που θα συναντήσετε! Θα καταλάβετε αμέσως ποιο είναι το ιδανικό για εσάς!

________
(*) Η Θεώνη Σαμαρά είναι καθηγήτρια πιάνου, θεωρητικών, μουσικοκινητικής και τραγουδιού και διδάσκει στο Ελεύθερο Ωδείο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πιάνο και πιανιστικές σχολές έως τον 19ο αιώνα

Copyright © 2024 Ελεύθερο Ωδείο